Ik ben Puck Groen (1946) en ik woon en leef sinds 1998 op de campagne in Midden-Frankrijk. Vanuit het beroepsonderwijs en de hulpverlening in Nederland heb ik vele mensen begeleid. De laatste jaren doe ik dat in Frankrijk, in het dorp Saint-Plaisir. Zowel de omgeving als mijn riante huis met gastenverblijf en werkruimte zijn hiervoor zeer geschikt.

Mijn achtergrond
Naast de klassieke opleiding Maatschappelijk Werk en VO - afdeling Opleiding, Deskundigheidsbevordering en Supervisie - heb ik verschillende opleidingen, cursussen en workshops gevolgd in het alternatieve circuit. Een kleine greep: ITIP (van Hans en Hanneke Korteweg en Jaap Voigt), docentenopleiding Hatha-yoga, Reiki en verschillende massagecursussen.

Samen aan het werk
Voordat ik verhuisde naar Frankrijk was ik een gedreven docente en supervisor die weinig aandacht had voor haar eigen behoeftes en ontwikkeling. Na een flinke burn-out heb ik moeten leren dat vanuit rust, ruimte en leegte nieuwe impulsen kunnen ontstaan die je weer blij en evenwichtig maken. Ik heb hard en met succes gewerkt aan mijn eigen levensthema's. Dusdanig dat ik zeer goed in staat ben om met deze nieuwe opgedane kennis en levenservaring anderen bij te staan op hun leer- en levenspad. Iets wat ik altijd al graag heb gedaan.

Ik ben goed in staat processen op gang te brengen zodat mensen weer hun spoor kunnen (terug) vinden. Mijn ervaring is vooral van belang voor mensen die essentiële levensvraagstukken uit de weg zijn gegaan of deze lange tijd hebben ontkend. Ook mensen die een depressie of een verslavingsproblematiek hebben (gehad), kan ik dusdanig activeren en motiveren dat zij op identiteitsniveau zichzelf gaan (her)vinden, zelf hun kwaliteiten kunnen benoemen en keuzes kunnen maken.

Ik ben goed in staat mensen te motiveren om de verbinding met zichzelf en met hun omgeving aan te gaan, hun kracht te activeren en hun eigenheid op een dieper niveau te leren kennen. Uit ervaring weet ik dat het Franse platteland een goede plek is. Stilte, rust en ruimte zijn de elementen die zorgen dat de blik naar binnen gaat.

Gastvrij en welkom
Niet alleen vakvrouwschap heb ik in huis, ook gastvrijheid, verzorging en humor staan bij mij hoog in het vaandel. Ik hou ervan om te koken en het mensen naar hun zin te maken. Ik vind het leuk om anderen de omgeving te laten zien en mijn favoriete (zwem)plekjes. Om mee te denken waar je fraaie doorkijkjes kan schilderen, of gewoon een leuke winkel te zoeken om cadeautjes voor het thuisfront te kopen. Mijn huis en de omgeving zijn een oase voor bezinning, verdieping en plezier.